Toro Roso želi šestu poziciju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.02.2013.


Toro Roso želi šestu poziciju

©

Žan-Erik Vern i Danijel Ričardo, prikazali su STR8 dan pred početak prvih predsezonskih testova.

Bolid se bitno razlikuje od prethodnika sa panelom koji prekriva stepenasti nos i izduvom nalik Meklarenovom rešenju.

Prošle gosine tim je završio na razočaravajućoj devetoj poziciji. Čitavu sezonu vozači su proveli u "zasebnoj ligi" - daleko od timova sa začelja ali takođe daleko i od rivala sredine grida.

"Radili smo naporno i nadam se da smo napravili dobar posao u prethodnih nekoliko meseci. Uvodni test će otkriti trendove kojima rivali teže ali sve do prve trke nećemo imati pravi odnos snaga. Ipak, mi smo odredii naš cilj, šesto mesto u poretku konstruktora" rekao je Franc Tost, šef tima.

"Oba vozača su odradila dobar posao u prethodnoj sezoni i ako im isporučimo dobar bolid mislim da možemo doći do iznenađujućeg rezultata. Prirodno, očekujemo više i od njih jer im je ovo druga puna sezona u Formuli 1. Pored svega, svesni smo da moramo imati dobar auto sa performansama koje će dozvoliti da pokažu svoj puni talenat", rekao je on.

Bolid je rađen pod nadzorom novog tehničkog direktora, Džejmsa Kija, koji je došao iz Zaubera. Pomenimo i to da Toro Roso i Zauber dele dobar deo mehanike - motor, menjač i KERS koje dobavljaju od Ferarija.