Rozberg: Ciljam pobede


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.02.2013.


Rozberg: Ciljam pobede

©

Probednik prošlogodišnje VN Kine primetio je da su performanse W03 padale kako je sezona odmicala. On priznaje da ove sezone tim neće biti u konkurenciji za pobede od samog starta ali se nada da će biti blizu po performansama sa vodećima, a zatom potpuno anulirati razliku.

"Nisam ubeđen da ćemo ove godine biti najbrži na startu, jer je krajem sezone razlika bila prevelika i mi prvo moramo da smanjimo tu razliku. To nam je prioritet na početku sezone i nadam se da ćemo u tome uspeti. Napravili smo dosta dobar posao tokom zime. Time sve bolje radi u fabrici, svake godine se unapređujemo, sve više ljudi se priključuje timu, bolja je komunikacija, organizacija i definitivno mislim da smo napravili dosta bolji bolid".

"Naš cilj je da na početku budemo blizu vodećih, a onda će nam trebati poboljšanja za koja verujem da će doći. Prošle godine smo sredinom sezone ne tom polju podbacili. Na tome smo radili tokom zime i mislim da ćemo razvijati auto brže od rivala. Ukoliko smanjimo razliku bićemo u prilici da odnesemo nekoliko pobeda".

Rozberg je isprobao W04 i prilično je zadovoljan vožnjom koju je odradio tokom jutra.

"Imali smo dobar start jutros. Sve je proteklo po planu, nije bilo problema. Moj položaj je dobar u novom sedištu. Sve se lepo uklopilo u novu unutrašnjost bolida. dobro sam odmerio visinu sedišta pošto sam to radio u zatvorenom prostoru u fabrici. Bolid je dobro izbalansiran, sve je dobro proteklo i sa nestrpljenjem očekujem sutrašnji test", rekao ja Rozberg,