Predstavljen Red Bul RB9


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.02.2013.


Predstavljen Red Bul RB9

©

Najnovija kreacija Adrijana Njuija ima stepenasti nos kao injegov prethodnik, što je prvo što pada u oči. Ove godine kaskada nije u funkciji ventilacionog otvora. Primećeni trend kompaktnijeg zadnjeg kraja je takođe slučaj i na novom Red Bulu.

Na prezentaciji Njui je izjavio da je RB9 evolcija prošlogodišnjeg bolida.

Za pokretanje novog bolida zadužen je Reno sa kojim je tim iz Milton Kinsa već neko vreme u najčvršćim odnosima među svim timovim sa kojima francuski proizvođač sarađuje. Partneri će takođe raditi na razvoju pogonskog sklopa (motor, menjač, KERs) za novu V6 turbo eru koja nastupa 2014. godine.

Bolid ima malo izmenjenu kolor šemu. Luksuzni brend Reno-Nisan alijanse, marka automobila Infiniti, sad je premijum partner tima i njihov naziv nalazi se u imenu tima - Infiniti Red Bul Rejsing. Stupanjem na snagu jačeg partnerstva na bokovima se pojavio veliki logo sa imenom brenda, dok u pozadini preovlađuje ljubičasta boja, tako da se slobodno može reći da je RB9 najšareniji na gridu.

Bolid će izvesti na stazu Mark Veber u utorak, a voziće ga i narednog dana. Trećeg i četvrtog dana kokpit će zauzeti šampion Sebastijan Fetel.