Fors Indija predstavila VJM06


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 31.01.2013.


Fors Indija predstavila VJM06

©

Pol di Resta i zamenik direktora Robert Fernli skinuli su prekrivač sa bolida VJM06 u garaži na stazi Silverston. Di Resta će danas na stazi takođe odraditi i prvu vožnju novog bolida.

Bolid, kao i u slučaju Ferarija ima dodatni panel na nosu kako bi se izbegla grba. Bolid izgledom dosta podseća na prethodnika i očita je evolucija VJM05.

"Momci u fabrici su dali svoj maksimum. Većina pormena je unutar bolida, nisu vidljive spolja, ali prednj vešanje, zadnje vešanje i cela aerodinamika je dorađena. Mislim da smo odradili dobar posao u vazdušnom tunelu. Auto predstavlja korak napred i poboljšanje onog iz prošle godine", rekao je Endrju Grin, tehnički direktor tima.

Vozačka postava tima još uvek nije razrešena. pored Di Reste za mesto se bore test vozač Žil Bjanki i "prognanik" Adrijan Zutil ali Fernli nije želeo da komentariše za koga i kada će se tim odlučiti.

"Rukovodstvo razmišlja o vozačkom sastavu, a posao dana očigledno je lansiranje auta, kao i par saopštenja. Ne želimo da pravimo konfuziju sa previše informacija".

Fors Indijin VJM06 pokretaće Mercedesov agregat i KERS u paru sa Meklarenovim menjačem.

Jedno od saopštenja je novi sponzorski ugovor sa holandskom kompanijom ručnih časovnika - TW Stil. Novizvanični merač vremena Fors Indije imaće svoje prepoznatljive logotipe (dve tačke) na bolidu, monitorima u garaži tima i kombinezonima vozača i ostalih članova tiuma. TW Stil je sarađivao u prošlosti sa Renoom, odnosno sadašnjim Lotus F1 timom.

Drugi partner tima je Čatam Marin, proizvođač obuće koji će snabdevati čitav tim svojim proizvodima.

Fors Indija je četvrta ekipa koja je predstavila bolid. Za sutra, prezentaciju je zakazao Zauber, zatim sledi Red Bul (3. februar), Mercedes, Toro Roso (4. februar), Kejtrem i Marusija (5. februar). Vilijams će lansirati bolid 19. februara.