Mercedes i Toro Roso zakazali prezentacije za 4. februar


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.01.2013.


Mercedes i Toro Roso zakazali prezentacije za 4. februar

©

Prezentacija će svakako biti veoma zanimljiva jer umesto Šumahera koji je završio svoju F1 karijeru, pokrivač sa novog Mercedesa sa nikom rozbergom skida Luis Hamilton.

U Mercedesu je došlo i do promena u rukovodstvu tima. Norbert Haug se povukao sa mesta direktora motosporta, a na njegovo mesto je došao Niki Lauda ne bi li pomogao timu da postigne zapaženije rezultate.

Srebrne strele su zabeležile samo jednu pobedu prošle sezone.

Prezentacija je zakazana za 13h i 30 minuta po lokalnom vremenu.

Toro Roso će takođe predstaviti svoj novi bolid istog dana na Herezu ali u nešto kasnijem terminu.

Vozačka postava tima ostala je nepromenjena - Danijel Ričardo, Žan-Erik Vern, a što se tiče rukovodstva u tim je krajem septembra došao Džejms Ki zamenivši Đorđa Askanjelija.

Promena je došla nakon previše "skromne" sezone za ovaj tim i stvari su morale da se pokrenu sa mrtve tačke. Do kraja sezone je došlo do manjih pomaka ali ne dovoljnih i planiranih od strane tima.

Pošto su pravila skoro nepromenjena u odnosu na prošlu sezonu, bolid STR8 treba da donese sve ono što prethodnik nije imao. Ukoliko tim isporuči dobar auto vozači neće imati mogućnosti za izgovor po pitanju rezultata. Osnovna borba će ipak biti u okviru tima kako bi se izgradila što bolja pozicija za eventualni prelazak u Red Bul 2014. godine, ukoliko Veber tada ode iz tima ili reši da završi karijeru.

Prezentacija je zakazana za 17h i 30 minuta po lokalnom vremenu.