Grožan u Lotusu i sledeće sezone


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.12.2012.


Grožan u Lotusu i sledeće sezone

©

Odlaganje zvanične potvrde, podgrejalo je sumnje u njegov ostanak, ali je Lotus u ponedeljak uveče zvanično potvrdio da Francuz ostaje u timu i sezonu 2013.

"Roman je veliki talenat i nama je drago da će nastaviti sa nama i sledeću sezonu. Sa kontinuitetom dva izuzetna vozača, kao što su Roman i Kimi dobro smo pozicionirani da se posle jake sezone 2012. još bolje nadogradimo u sledećoj. Oba vozača su dobro radila u njihovoj prvoj zajedničkoj sezoni pa ima potencijala za još bolje rezultate. Bili smo redovni na podijumima i naravno da nameravamo da zaržimo takav trend", rekao je Erik Bulije, šef Lotusa.

Grožan je zabeležio tri podijuma i 96 bodova u sezoni 2012. Nije učestvovao na Velikoj nagradi Italije, zbog kazne nakon incidenta koji je izazvao na startu Velike nagrade Belgije.

Francuz se nada da će sledeće sezone opravdati ukazano poverenje.

"Fantastično je što ću nastaviti karijeru sa Lotus F1 Timom 2013-e. Fenomenlano je imati podršku svih u Ensotnu. Nadam se da ću nagraditi njihovo poverenje mene već u Australiji. Naučio sam mnogo u mojoj prvoj punoj sezoni u F1 i nastojaću da ove lekcije praktično pretvorim u bolje performanse na stazi sledeće godine".

"U Enstonu je puno dešavanja, uzbudljivih radova, koji se dešavaju na projektu novog Lotusa E21. Već sam odradio podešavanje sedišta i obavio puno razgovora sa osobljem fabrike koje radi na bolidu. Jedva čekam da sednem za volan novog izazivača", rekao je Roman Grožan.

U međuvremenu, vozač Lotusa je na nedavno održanoj egzibicionoj Trci šampiona osvojio laskavu titulu prvaka.