FIA doradila pravila za sezonu 2013 i novu eru


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.12.2012.


FIA doradila pravila za sezonu 2013 i novu eru

©

Za sezonu 2013 neće biti velikih promena. DRS će se koristiti samo u DRS zoni tokom treninga i kvalifikacijama, što prethodnih sezona nije bio slučaj. Sada je korišćenje na treninzima i kvalifikacijama ujednačeno sa trkom.

Druga promena za sledeću sezonu odnosi se na personal, koja sprečava da članovi timova budu u padoku u toku određenog perioda. Vremenski perid je produžen sa 6 na 8 sati u četvrtak uveče. Broj izuzetaka je smanjen sa četiri na dva.

SVMS je takođe ratifikovalo brojne tehničke promene. One uključuju i uvođenje rigoroznijih testova opterećnja prednjeg krila kako bi se izbeglo korišćenje savitljivih materijala koji povećavaju aerodinamičke performanse. Ovaj sistem obilato koristi šampionski Red Bul.

Povećana je minimalna težina bolida kako bi se kompenzovala težina novih guma za sezonu 2013.

Pozivanje na "višu silu" pri zaustavljanju bolida na stazi je izbrisano, a što je takđe bio potez Red Bula pri zaustavljanju Fetela na stazi zbog manjka goriva. Od početka sezone 2013 FIA će odrediti koliko goriva će bolidi morati da imaju da bi se vratili u boks, plus litar koji je potreban za inspekcijski uzorak.

FIA je potvrdila još jednu trku u Evropi. Turska se vraća u kalendar pa ćemo tako i sledeće sezone uživati u 20 trka. Velika nagrada Nemačke je pomerena za 7. jul, a trka na Istanbul Parku je zakazana za 21. jul.

Pravila za sezonu 2014 su takođe dorađena. Zahtev da bolidi kroiz boks prolaze samo uz pomoć električnog pogona odložen je za sezonu 2017, promene na dizajnu šasije bolida koja su trebala da redukuju silu prijanjanja prekomponovana su po specifikaciji sličnoj za sezonu 2012. Minimalna težina je takođe povećana da bi se kompenzovala dodatna težina novih agregata za sezonu 2014.

Sledeće sezone se menja zaista malo toga pa se očekuje neizvesnija sezona od prethodne, dok će pravila za naredne sezone svakako biti još mnogo puta dorađivana.