Ferari: Slučaj Fetel je zatvoren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.11.2012.


Ferari: Slučaj Fetel je zatvoren

©

Sebastijan Fetel je završio trku u Brazilu na poziciji 6 i tako osvojio šampionat sa razlikom od tri boda u odnosu na Fernanda Alonsa.

Ovih dana bilo je dosta polemike, slika, video zapisa koji su ukazivali da je Fetel u četvrtom krugo prestigao Verna pod žutom zastavom.

Ferari je dobio na hiljade podataka od svojih navijača koji su zahtevali da Skuderije podnese žalbu. Međutim, tim se nije žalio već je zatražio objašnjenjne od FIA-e.

FIA je dostavila još podataka i snimaka koji su pokazali da Fetel nije napravio prekršaj jer se na snimku vidi sudija koji maše zelenom zastavom.

"Zahtev za razjašnjnje, poslat FIA-i koji se odnosi na preticnje Verna od strane Fetela, došao je kao potreba da se uvaže sve činjenice kako bi se skinula senka sumnje koja je kružila nekoliko dana od samog završetka trke."

"Pismo FIA-i ni u kom slučaju nije značilo sumnju u legalnost i validnost odluka oko rezultata trke."

"Primili smo hiljade pisama i podataka u vezi sa ovim slučajem iz svih delova sveta i sve to nas je navelo da kontaktiramo FIA-u, da još jednom pogleda čitav slučaj koji je nadvio senku nad čitav šampionat u očima svih Formula 1 entuzijasta, ne samo navijača Ferarija."

"Ferari je uzeo u obzir odgovor i objašnjenje koje mu je poslala FIA jutros i stoga ovaj slučaj smatra zatvorenim", kaže se u saopštenju Skuderije.