Raikonen ostaje u Lotusu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.10.2012.


Raikonen ostaje u Lotusu

©

Finac je potpisao ugovor na dve godine ali opcija za drugu sezonu je od toga da li će tim postići određene ciljeve.

Raikonen se vratio u Formulu 1 početkom ove sezone posle dve godine takmičenja u Svetskom reli šampionatu. Zabeležio je do sada šest podijuma u povratničkoj sezoni i trenutno je treći u konkurenciji vozača.

"Mislim da je moj povratak u Formulu 1 protekao prilično dobro i tim je odradio dobar posao tokom cele sezone. Iskreno, nisam očekivao da se borim za šampionsko mesto ove sezone ako pogledamo gde se tim nalazio 2011-e. Bilo je odlično naći se na podijumu toliko puta i osvojiti toliko bodova redovno. Osećam se veoma ugodno u Lotus F1 Timu i delimo istu trkačku filozofiju. Nastavak sa ovim timom bio je očigledan izbor i nadam se da ćemo naredne sezone napraviti još jedan korak napred", rekao je Raikonen.

"Kimi je napravio izuzetan povratak u Formulu 1. Od prvog trenutka kada je seo u bolid videlo se da nije izgubio ništa od svog osećaja i tehničkog znanja, bili smo nagrađeni fokusiranim i motivisanim vozačem čitave sezone. Dobar deo zasluga što se Lotus F1 Tim bori za liderske pozicije u šampionatu pripadaju Kimijevom talentu i iskustvu. Bio je prirodan zaključak za nas da potvrdimo da želimo njegove vozačke performanse i za sledeću sezonu", rekao je Erik Bulije, šef Lotusa.

Raikonen je vozio pet godina za Meklaren, a 2007-e se priključio Feariju i osvojio šampionsku titulu.