Vajting dao dozvolu za Staze Amerike


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.09.2012.


Vajting dao dozvolu za Staze Amerike

©

Vajtingova poseta događa se tačno dva meseca pre povratka Formule 1 u SAD, odnosno trke u Ostinu. Poseta je trajala oko dva sata, a domaćini su proveli Vajtinga kroz ceo kompleks Staza Amerike.

"Sve što sam do sada video odrađeno je prvoklasno, a napredak koji je napravljen od moje prošle posete (avgust) je neverovatan. Momci su odradili odličan posao, sve je odrađeno na najvišem mogućem nivou, baš onako kao što smo očekivali i zaista nemam primedbi", rekao je Vajting.

Tokom posete Vajting je prošetao stazom da bi se uverio da je asfalt po zahtevima FIA-e, kao i ivičnjaci, ograde i ostale instalacije na stazi. Posetio je padok i garaže u boksu gde će se nalaziti Kontrola trke tokom Formula 1 vikenda.

Vajting je istakao da će na stazi imati 3 do 4 krivine gde će biti moguće preticanje kao i da su prilazi krivini fantastično odrađeni sa širokim prilazima, pa bi trebalo očekivati manje incidenata, a više trkanja.

Finalnu inspekciju staze koju je projektovao Herman Tilke, Čarli Vajting će obaviti 12. novembra pred Veliku nagradu SAD.