De la Rosa: Nije lako biti na začelju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.08.2012.


De la Rosa: Nije lako biti na začelju

©

Poboljšanja možda nisu vidljiva ali je De la Rosa zadovoljan postignutim tokom sezone. Oba vozača tima (Pedro de la Rosa , Narijan Kartikejan) nisu uspela da se kvalifikuju na Velikoj nagradi Australije. Od tada tim je u konstantnom napretku.

Hispanija je takoreći novi tim od ove sezone. Hoze Ramos Karabante je prodao tim Tezen Kapitalu. Promena vlasnika dovlela je do promena boja tima, novih spnzora i preseljenja tokom maja i juna u novu bazu koja se nalazi u Madridu.

"Bez sumnje ostvarili smo naše ciljeve. Sezonu smo počeli izvan 107% u Australiji, a najbolji rezultati su nam 103,6% u Monaku i 103,4 u Valensiji. Postavili smo ombiciozne ciljeve sami sebi jer je 104% realan cilj. Iznenađeni smo postignutim, a imamo potencijala za još koji korak napretka."

"U našem slučaju biće mnogo lakše napraviti napredak nego u slučaju vodećih timova koji streme perfekciji jer mi imamo mnogo više prostora. Za sada smo ispunili očekivanja ali ima još dosta trka za koje ćemo sebi postaviti ambiciozne ciljeve."

Pedro de la Rosa je dodao da je glavni adut bolida HRT F112 mehanička platforma, vešanje kao i sveukupna pouzdanost. Glavna mana je nedostatak sile prijanjanja u poređenju sa rivalima. Brze krivine najmanje pogoduju bolidu Hispanije. Od staza koje predstoje HRT-u će najviše pogodovati Monca, a najveće probleme Španac očekuje na Suzuki.

Plasman unutar vremena od 103% bio bi totalni uspeh za HRT imajuću u vidu da tim i ove godine ne koristi KERS, čija je upotreba najavljivana pre početka sezone.