Veber produžio ugovor sa Red Bulom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.07.2012.


Veber produžio ugovor sa Red Bulom

©

Na krilima pobede na Silverstonu, Veber je produžio ugovor sa austrijskom ekipom i za sledeću sezonu.

Novim ugovorom se završavaju glasine o prelasku na mesto Mase u Ferari, odnosno završetku karijere.

Mark Veber je došao u Red Bul 2007. godine, a prethodne dve sezone produžio je ugovore na godišnjoj bazi. Takva situacija je najbolja i za njega i za Red Bul u slučaju da neka od strana ne ispuni očekivanja.

Posle potpisanog novog ugovora Veber je izjavio de je bilo razgovora o prelasku sa Ferarijem u slučaju odlaska iz ekipe ali da je prevashodno želeo da ostane u Red Bulu.

Sebastijan Fetel je izjavio da se odlično slaže sa Veberom i da bi njega najviše voleo da vidi kao kolegu u timu naredne sezone, a današnjim potpisivanjem ugovora njegova želja ostvarila.

"Sa Red Bulom sam od 2007. godine i od tada sam ostvario 9 pobeda. Poznajem tim veoma dobro i osećam se prilično ugodno. Rasli smo zajedno tokom svih godina i mislim da je prava stvar što sam ostao u Red Bulu još jednu sezonu. Tim neprekidno radi na unapređenjima na svim poljima i pokazali smo da zajedno možemo pobeđivati."

Šef tima Kristijan Horner jednako je zadovoljan novim ugovorom objašnjavajući da je postojala velika želja da se ugovor produži.

"Mark je vozio vrlo dobro prvih devet trka sezone i njegove performanse su bile impresivne. Veći deo njegovog uspeha u F1 karijeri postigao je u Red Bulu. Zajedno smo ostvarili 10 pol pozicija, 9 pobeda i 31 podijum."

"Pošto je postojala jaka želja za produžetkom saradnje, odluka je logična i veliko mi je zadovoljstvo da potvrdim da će Mark voziti za nas u narednoj sezoni."

Ovim je prava od vodećih ekipa osigurala vozački par. Narednih nedelja slične odluke treba da donesu Ferari, Mercedes i Meklaren.