Veber: Presrećan sam ali ne i euforičan


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.07.2012.


Veber: Presrećan sam ali ne i euforičan

©

Veber je tek drugi vozač koji je zabeležio dve pobede ove sezone. Prestigavši Alonsa 5 krugova pre kraja pozicionirao se na drugo mesto i smanjio razliku za Španskim asom na 13 bodova.

"Imam dovoljno samopouzdanja, sve ide dobro. Uživaćemo u postignutom rezultatu to je sada važno. Moramo se prisetiti kako smo teško da njega došli i koliko moramo sutra naporno da radimo jer Hokenhajm je već tu."

"Sezona je duga i nisam pod euforijom zbog trenutnog plasmana u šampionatu. Ono što je sigurno je da imamo dovoljno bodova i moramo dalje da nastavimo da ih osvajamo. Nisam sa 20 bodova na polovini sezone pa da moram sada da počinjem borbu za šampionat od početka."

Veberova trka sa Alonsom nije bila preterano spektakularna, više je bila strateška. Trebalo je dobiti stint i čuvati gume.

"Znao sam da ima drugačiju taktiku, i posle prvog stinta mislio sam da je u vrlo dobroj poziciji da pobedi ali u poslednjem stintu sve se okrenulo na našu stranu."

"Ove sezone imamo dosta trka, svaka je važna - Melburn je bio bitan, a biće i Brazil. Sada imam nekoliko pobeda i trebaju mi i dalje konstantni rezultati. Znamo kako je prvenstvo izjednačeno, Kimi je završio sa samo 10 sekundi iza nas."

"Nekada ne ide svekako smo zamislili i teško je vratiti se u trku. Morate hvatati sve što se pruža. Imao sam jednu priliku da pobedim i ovog puta je nisam ispustio", rekao je Veber.