Odluka o Šumaheru u narednih šest nedelja


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.07.2012.


Odluka o Šumaheru u narednih šest nedelja

©

Trogodišnji ugovor sedmostrukog prvaka sveta sa Mercedesom ističe sa završetkom sezone, šef tima Ros Bron navodi da se tim sprema za konačnu odluku.

"Donećemo odluku ovog leta. Nismo ozbiljno pričali o situaciji ali znamo da se vreme približava i da uskoro moramo doneti odluku. Znam da se stvar može pogledati iz nekoliko uglova. Ove godine Šumaher vozi najbolje od početka saradnje i frustriran je jer zna da može da ostvari bolji rezultat na stazi ali su ga problemi sabolidom ili način na koji je u trenutku upravljao sprečili u tome."

"Mislim da ćemo u narednih šest nedelja razmisliti šta želimo za sledeću godinu, to će nam biti glavna odluka. Kada je donesemo znaćemo da li ostajemo sa istim vozačima ili ćemo tražiti nove", rekao je Bron.

U slučaju da Šumeher ne ostane u timu, Pol di Resta je prva opcija za Mercedes. U Fors Indiji su svesni da nisu jedan od trenutno najboljih timova, a po rečima šefa tima Boba Fernlija i vlasnika Vidžeja Malije, tim neće stajati na putu svojim vozačima ako im se ukaže prilika za prelazak u timove velike četvorke. Opcija prelaska Di Reste u Mercedes bila bi najpovoljniji ishod za Fors, jer bi mogli da postignu još povoljniji komercijalni ugovor o kupovini Mercedes agregata na bazi oštete za Di Restu ili Hilkenberga.