Prvi veliki paket poboljšanja za Marusiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.06.2012.


Prvi veliki paket poboljšanja za Marusiju

©

Šef tima Džon But veruje da će MR01 biti konkurentniji sa novim aero poboljšanjima.

Prošle godine tim je prekinuo saradnju sa kompanijom Virt Risrč, potom potpisao ugovor o saradnji sa Meklarenom, odbacujući pristup razvoju samo uz pomoć CFD tehnologije i po prvi put počeo da korisiti vazdušni tunel.

Aero paket će biti testiran na pravcu aerodroma Daksford pre trke na Silverstonu.

"Spremamo veliki paket poboljšanja za Silverston koji uključuje novo zadnje krilo, izduv, pod i bočne elemente. Ovo bih mogao opistai kao naš prvi paket poboljšanja napravljen uz pomoć vazdušnog tunela. Imali smo manja poboljšanja u Maleziji i Kini, ali ovo je prvi potpuno razvijeni paket koji nije samo modifikacija postojećih elemenata. Ovo je sam po sebi veliki rezultat. Pored napretka u performansama koji će biti ostvaren nadamo se da ćemo ostvariti napredak u pristupu i dalje razviti naše tehničko partnerstvo. Sa nestrpljenjem očekujemo test i trku na Silverstonu kako bi videli, nadam se pozitivan rezultat", rekao je But.

Test na aerodromu Daksford biće prvi na kome će Marija de Vilota nastupiti za Marusiju.

Strpljivo je čekala ovaj datum, a i mi se radujemo da je vidimo u našem bolidu", dodao je But.

Timo Glok koji nije učestvovao na Velikoj nagradi Evrope uspešno se oporavlja od stomačnig virusa. Po njegovim rečima još uvek oseća slabost u kolenima ali očekuje da se vrati u trenažni proces za dan-dva kako bi bio potpuno spreman za Veliku nagradu Britanije.