Malija: Dogovor o ograničenju troškova je neophodan


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.06.2012.


Malija: Dogovor o ograničenju troškova je neophodan

©

Diskusija o smanjenju troškova i resursa još jednom je u žiži interesovanja jer je 30. jun završni rok posle koga će Svetski savet za auto-moto sport (WMSC) glasti o donetim odlukama.

Malija je pobornik ograničenja troškova koji će po njegovim rečima pomoći sportu na duži period.

"Mislim da je ugovoro smanjenju troškova nešto oko čega se svi u principu slažu. Još dok je FOTA bila celokpna i aktivna svi timovi su se složili sa konceptom smanjenja i ograničenja troškova. Biću slobodan da kažem da je FOTA uprovo osnovana iz ovih razloga. Posle toiga timovi su tražili sami svoj pravac i nikada nismo imali šansu da se oko nečega dogovorimo".

Koncept Ugovora o smanjanju troškova je nešto što Formula 1 mora imati kako bi opstala na duži period. Takođe, mora se podići nivo takmičenja. Pogledajte koliko uzbuđenja imamo ove sezone. Imamo sedam različitih pobednika na osma trka. Četiri najveća tima pala su u performansama dok su timovi iz sredine grida sve češće na podijumu. Za fanove širom sveta ovo je fantastičan razvoj događaja u poređenju sa predvidivom sezonom gde jedam tim i jedan vozač uvek pobeđuju".

FIA je preuzela na sebe kreiranje pravila koja će ograničiti troškove. Na poslednjem sastanku dogovoreno je glasanje faksom krajem juna. Fors Indija je potpuno posvećena konceptu smanjenja troškova za koji će dati svoj glas.