Bron: Valensija vraća poverenje u Šumahera


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.06.2012.


Bron: Valensija vraća poverenje u Šumahera

©

Takođe, Bron je ubeđen da sedmostruki prvak može biti u vrhu ako mu se prosledi odgovarajući bolid.

Šumaher je startovao sa 12. mesta i u poslednjoj fazi trke je uspeo da obiđe nekoliko rivala uključujući i Nika Hilkenberga. Rezultatu je pomogao i udes Maldonada i Hamiltona ali i pored toga Šumi je odradio veliki posao. Pomenimo i to da mu je Veber "disao za vratom" nekoliko poslednjih krugova trke.

"Čestitam Mihaelu i timu na fantastičnom poslu i zasluženom podijumu. Mihael je demonstrirao da ako ima šansu uvek postiže odličan rezultat. Rozberg je takođe odradio dobar posao. U jednom delu trke imao je prilično komplikovanu poziciju ali je do kraja ostvario dobar rezultat i dosta bodova za tim."

"Rana faza trke bila je prilično teška za nas, a strategija nije bila u skladu sa našim predviđanjima pošto su se gume "ponašale" sasvim suprotno od očekivanog. Morali smo da reagujemo i odradili to veoma dobro, odlažući boks do maksimuma kako bi imali nove gume za sam kraj. Kraj trke je bio veoma uzbudljiv i vrlo sam ponosan na vozače, ceo timu Valensiji, Brekliju i Briksvortu", rekao je Ros Bron.

"Ni jedne sekunde nisam očekivao da ću se naći na podijumu, predivan rezultat. Konačno se desilo! Posle toliko dugo vremena i iščekivanja našao sam se na podijumu prilično neočekivano. Veoma sam srećan! Mislim da je ovo najbolji odgovor za sve koji su sumnjali u naš rad: podesi auto, bori se, nikad ne odustaj jer svašta se može desiti. To je ono na čemu se zasniva timski rad. Veliko hvala celom timu. Specijalne pohvale za moje mehaničare i inženjere, odradili su odličan posao posle nekoliko teških trka. Nisam verovao da je podijum moguć, čak ni na samom kraju trke jer sam izgubio predstavu o pozicijiu pošto sam imao puno posla. Kada sam dobio odgovor da sam treći - na podijumu bio sam presrećan. To je jedan od onih momenata u kojima duboko uživate kao vozač. Bili smo blizu podijuma nekoliko puta ali dobro je što se desio na ovako spektakularnoj trci uz pomoć strategije i dosta preticanja, na stazi na kojoj je preticanje prilično teško", rekao je Šumi.