Red Bul sprema detaljnu analizu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.06.2012.


Red Bul sprema detaljnu analizu

©

Sebastijan Fetel je ubedljivo počeo Veliku nagradu Evrope i odmah počeo da pravi razliku u odnosu na rivale. Međutim, odmah nakon restarta iza vozila sigurnosti u 34 krugu morao je da parkira svoj RB8 kraj staze.

Mladi šampion je izjavio da nije siguran šta ga je namoralo na odustajnje, a šef tima Kris Horner je izjavio da će se detaljanim pregledom utvrditi gde je problem nastao.

"Sumnjamo na alternator. U bazi ćemo pregledati bolid i sve podatke ali nam se čini da je sličan problem koji se desio i Lotusu (Roman Grožan). Uradićemo detaljnu analizu ali to je ono na šta trenutno sumnjamo", rekao je Horner za Skaj Sport.

"Teško je dešifrovati u ovom trenutku šta je uzrok kvara ali ćemo sve istražiti zajedno sa Renoom i probati da izvuemo pouku iz cele situacije."

Fetelovo odustajanje Horner je opisao kao "okrutnu sreću".

"To je samo još jedna demonstracija koliko auto-moto sport može biti surov. Sebastijan je odradio sve kako treba, imao je tempo, kontrolisao situaciju, trka je bila njegova zapravo. Okrutna sreća ali moramo reći da smo imali brz auto. Razočaravajući rezultat za njega ali on će se vratiti", dodao je Horner.