Vern, Kobajaši i Maldonado kažnjeni


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.06.2012.


Vern, Kobajaši i Maldonado kažnjeni

©

Maldonado je zbog incidenta sa Hamiltonom dobio kaznu prođi-kroz , a pošto je nije odradio ona je pretvorena u +20 sekundi koji su ga degradili sa pozicije 10 na poziciju 11. Poslednji raspoloživi bod uzeo je Bruno Sena tako da bod ipak ide Vilijamsu.

Kobajaši je imao dva kontakta. Prvi sa Brunom Senom koji je skrivio Brazilac i dobio kaznu prođi kroz, a drugi sa Filipeom Masom koji je on skrivio. Masina trka posle kontakta je kompromitovana i ostao je bez bodova i visokog plasmana. Kobajaši je posle drugog kontakta morao da odustane, a za Silverston je dobio pet mesta unazad od postignute na kvalifikacijama.

Vern je dobio po odluci sudija duplu kaznu zbog kontakta sa Kovalainenom. U Silverstonu će startovati sa 10 mesta unazad od ostvarenog rezultata u kvalifikacijama, a dodeljena mu je i novčana kazna od 25000 evra.

Dok se Vern izvinuo Kovalainenu zbog greške, Maldonado je mišljanja da je Hamilton vozio previše oštro, isterao ga sa staze, a posle nailaska na ivičnjak nije imao ni potpunu kontrolu nad bolidom tako da je incident bio neizbežan.