Domenikali: Alonso i Fetel bi dobro sarađivali u Ferariju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.06.2012.


Domenikali: Alonso i Fetel bi dobro sarađivali u Ferariju

©

Prošlog meseca mediji su govorili o predugovoru koji je potpisao Fetel sa Ferarijem o prelasku u sezoni 2014. godine. Alonso koji je dvostruki prvak sveta kao Fetel takođe ima ugovor sa Ferarijem do kraja 2016. godine.

Ferarijev zvanični sajt objavio je intervju sa Domenikalijem u kojem je zajedno sa Eklstonom odgovarao na pitanja dva nemačka novinara. Kada mu je prikazana fotomontaža Fetela u Ferarijevom kombinezonu, nasmejao se i odgovorio: "U životu nikad ne reci, nikad."

Kada je upitan da li Fetel može u Maranelo dok je Alonso još uvek tu Domenikali je odgovorio: "Oni su inteligentni momci i lako bi mogli koegzistirati u timu."

Alonso je imao tešku sezonu u Meklarenu 2007. godine kada je bio u Meklarenu sa debitantom Luisom Hamiltonom. Novajlija Hamilton završio je svoju sezonu sa istim brojem bodova 109 ali na poziciji ispred Alonsa zbog boljih rezultata.

Španac je sve ostale klupske kolege nadmašio u rezultatima, a trenutni klupski kolega Masa nije bio na podijumu od 2010. godine, a ugovor mu ističe na kraju aktuelne sezone.

Berni Eklston koji je veoma blizak se Fetelom savetovao ga je da ne prelazi u Ferari kao još uvek mlad vozač ali je prepoznao takvu mogućnost.

"Obično vozači završe svoju karijeru u Ferariju, tako da postoji mogućnost.", rekao je Eklston, koji ipak ne vidi i smetnje u sparivanju dva dvostruka šampiona F1.

"To ne bi bio problem. Oba vozača traže nove izazove, a ako budu u istom timu to će biti novi veliki izazov. Misliće da mogu da pobede jedan drugog pošto su puni samopouzdanja, a Domenikali će učiniti sve da imaju jednak tretman."

"Bio bi to slučaj onoga što sam ja radio u Brebemu 1979. godine sa Nikijem Laudom i Nelsonom Pikeom. Rekao sam im: Momci, jednostavno je, koji god od vas dvojice bude brži on je broj jedan", rekao je Eklston.