Bez sedme revizije upravljačkog mehanizma za Kimija


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.06.2012.


Bez sedme revizije upravljačkog mehanizma za Kimija

©

U krugovima F1 priča se da su odnosi Lotusa i Raikonena poljuljani, a da je jedan od kamena spoticanja navedini upravljački sistem E20.

"Sada imamo odnos kao sa detetom. Napravili smo šest verzija i mora izabrati jedan. Neće biti sedme verzije", izjavio je neimenovani izvor Lotusa.

Šampion iz 1997 Žak Vilnev opisao je Lotus kao "neverovatan auto" i da bi ekipa iz Enstona sa vrhunskim vozačima verovatno bila vodeća u šampionatu. Po rečima Vilneva, Raikonen više nije vrhunski vozač, na podijumu je bio samo dva puta, a u šampionatu ima skoro isti broj bodova kao Grožan.

"Obično je iza Grožana po performansama što me navodi na razmišljanje da može biti otpušten", izjavio je Vilnev.

Sa druge strane Mika Salo, bivši F1 vozač, a sada sportski komentator priznaje da je Raikonen trenutno u krizi rezultata ali dalje je uveren da će osvojiti neku od Velikih nagrada ove sezone.

"Kimi je zadržao svoju prirodnu sposobnost da vozi auto ali tim i on nisu našli način da zadovolje njegove zahteve. I dalje mislim da će pobediti neku od trka ove sezone. Možete videti da su odnosi tima i njega i dalje dobri. Ima problema ali je atmosfera još uvek dobra. Neki mediji spekulišu da je situacija loša, da Kimi odlazi ali je sve prilično drugfačije. Tim ima puno poštovanje prema Kimiju i Kimi poštuje tim", rekao je Salo.