Zauber fokusiran na kvalifikacije u Valensiji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.06.2012.


Zauber fokusiran na kvalifikacije u Valensiji

©

Serhio Perez se u Kanadi još jednom popeo na podijum. Posle drugog mesta na Sepangu u Montrealu je stigao do trećeg mesta. Kamui Kobajaši je imao manje sreće jer je konstantno bio u gužvi sa rivalima.

"U Valensiji je obično vruće. To mi se lično sviđa, ali teško je reći kako će vrućina uticati na auto i gume. Biće teško to je sigurno, a čuvanje guma i dobra strategija biće dve ključne stvari. Ulična staza zahteva dobru silu prijanjanja bolida, jer su barijere veoma blizu staze. Preticanje nije lako ali je izvodljivo. Cilj mi je da se dobro plasiram na kvalifikacijama, a zatim će dobra pozicija u trci biti ostvariva", rekao je Kamui Kobajaši.

"Uživao sam u ostvarenom rezultatu u Montrealu i želim još nekoliko puta da ponovim sličan uspeh. Volim stazu u Valensiji, atmosfera je odlična jer smo prilično blizu naših fanova. Nemam najbolje uspomene po pitanju mog debija u Valensiji koji je bio prilično težak za mene. Vraćao sam se trkanju posle velikoh udesa u Monaku i nisam se osećao fiziki najspremnijim. Staza ima dugačke pravce i tačke sa velikim pritiskom na kočnice. Podaci i stvari naučene u Montrealu jako će nam koristiti", rekao je Serhio Perez.

"Zauber C31 biće skoro nepromenjen u odnosu na prošlu trku, s'tim da će podešen za stazu sa većim stepenom sile prijanjanja.