Sem Majkls: Plaćam pivo za brži sevis u boksu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.06.2012.


Sem Majkls: Plaćam pivo za brži sevis u boksu

©

Simptomatično za ovu sezonu Meklaren ima probleme u boksu, a najveći deo kikseva dogodio se pri servisu Hamiltonovog auta.

"Uložili smo dosta truda u rad mehaničara u boksu. Sada su kao jedan fudbalski tim koji međusobno razume poteze kolega."

"Tokom vikenda redovno smo radili servis za 2,5 sekundi. U nedelju cilj nije postignut ali postoji ogromna motivacija. Ponudio sam celom timo pivo ako uspeju da servis dovedu na prosek od tri sekunde."

"Prvi pit-stop prošao je dobro za oba vozača ali vozači nisu na vreme odreagovali jer smo0 bili zapola sekunde brži u odnosu na reakciju."

Prvi servis dobro je prošao ii po batona i po hamiltona. Pri drugom pit-stopu u slučaju Hamiltona došlo je do dužeg zadržavanja zbog problema pri šrafljenju zadnjeg desnog točka, dovoljno da Luisova devojka Nikol Šerzinger od uzbuđenja počne da lupa rukom o sto.

Majkls je stao u odbranu mehamičara koji radi sa pištoljem na zadnjem desnom točku.

"Zadnji desni mehaničar koji radi sa pištoljem zapravo je naš najbrži mehaničar. On je morao da dva puta promeni pravac okretanja pištolja pošto pri prvom pokušaju glava nije promenila smer. On je naš najbolji mehaničar i nije imao grešaka ove godine. Upravo zbog njegovog iskustva znao sam da će se izvući iz te situacije, a on je to i odradio", rekao je Majkls.

Najveći problem pri servisu Meklaren je imao na zadnjem levom točku, a mehaničar koji je imao kikseve u Bahreinu i Kini zamenjen je posle Bahreina.