Perez: Cilj je doneti pobedu za tim


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.06.2012.


Perez: Cilj je doneti pobedu za tim

©

Perez je prošle godine u Kanadi bio još "svež" od udesa u Monaku i posle vožnje na slobodnom treningu osetio vrtoglavicu. Zdravstveno stanje nije mu dozvolilo da vozi trku pa je na njegovo mesto uskočio Pedro de la Rosa.

"Sve dok nisam prestigao Alonsa nisam ni razmišljao o podijumu jer sam startovao sa 15. pozicije. Bili smo prilično agresivni, prvi stint je bio prilično dobar, a onda i servis u boksu. Drugi stint je bio još bolji. Uspeo sam da obiđem rivale uz pomoć prilično teških manevara. Primetio sam da degradacija nije tako velika i držao tempo. Ovo je veoma dobar rezultat obzirom na probleme iz kvalifikacija. Takođe, imali smo dosta problema sa kočnicama ali smo ostvarili odličan rezultat i završili na podijumu."

Posle Malezije gde je osvojio drugo mesto i Kanade gde je završio na trećem, Perezu nedostaje samo još pobeda kako bi kompletirao sve pozicije na podijumu.

"Imamo potencijal da se borimo za podijum na svakoj trci. Sledeći cilj mora biti prva pobeda za tim u ovoj sezoni", rekao je Perez.

Kamui Kobajaši je zauzeo 9. mesto i tako dodao još bodova na konto Zaubera koji se sada probio na 6. mesto u šampionatu konstruktora.