Kanada ključni pokazatelj tempa za Ferari


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.06.2012.


Kanada ključni pokazatelj tempa za Ferari

©

Španski as priznaje da je veliki uspeh biti na liderskoj poziciji ali da sada nije trenutak kada je prva pozicija zaista veliki rezultat.

Biti vodeći u šampionatu je samo početak, konačan cilj je voditi u šampionatu posle poslednje trke u Brazilu", rekao je Alonso za Ferarijev zvanični sajt.

"Šampionat je dug, sakupili smo dovoljano bodova da budemo u vođstvu, ali smo svesni da moramo napredovati. Moramo napraviti još brži bolid, naporno raditi i pokušati da ne previmo greške. Konstantno osvajanje bodova se takođe podrazumeva, a sve ovo nije najlakše za izvesti kroz čitav šampionat."

Ferari u Kanadu donosi nova poboljšanja za F2012, a po rečima Alonsa ponašanje bolida u Montrealu neće biti značajno samo za trku već dobar pokazatelj za ostatatk sezone.

"Mislim da smo dosta poboljšali bolid na svim poljima, a Kanada će biti dobar test. Nadam se da će Ferari biti konkurentan, to je mnogo važno za nas ne zbog trke već i zbog ostatka sezone. Ne vidim razlog zašto ne bismo bili konkurentni. Pobediti nije lagan zadatak kao ni završetak na podijumu, bitna stvar je osvajati bodove i naći konstantnost u performansama."