HRT spremio novo krilo za Kanadu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.06.2012.


HRT spremio novo krilo za Kanadu

©

Posle nedavne selidbe u bazu zvana "Magična kuća", prioritet tima je dalja konsolidacija, rad na pouzdanosti i performansama.

Narijan Kartikejan je u Monaku ostvario najbolji rezultat tima završivši trku na poziciji 15. Na povratku u Kanadu tim se nada da će ostvariti njihov za sada najbolji rezultat - 13. mesto, koje je prošle godine osvojio Vitantonio Liuci. Rezultat je ostvaren na haotičnoj trci potpomognut kišom ali ove godine tim se ne uzda samo u vremenske prilike.

"Naša najslabija tačka su brze krivine kojih u Kanadi nema puno. Najveći hendikep može biti nedostatak KERS-a ali smo spremili "specijalno" zadnje krilo za ovu stazu za koje se nadamo da će nam pomoći da budemo konkurentniji", rekao je šef tima Luis Perez-Sala.

"Donosimo novo zadnje krilo dizajniirano za Kanadu jer konfiguracija staze zahteva manju silu prijanjanja bolida. Nameravamo da nastavimo napredak postignut u Monaku. Posle odustajanja u Monaku još više sam motivisan da ostvarim dobar rezultat u Kanadi", rekao je Pedro de la Rosa.