Prva Velika nagrada Kanade za Pereza


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.06.2012.


Prva Velika nagrada Kanade za Pereza

©

Meksikanac se osetio fizički nespremnim da učestvuje prošle godine, tako da će mu ovo biti prva trka u Kanadi.

"Biće ovo moja prva Velika nagrada Kanade, jer sam prošle godine odvozio samo nekoliko krugova na prvom slobodnom treningu i uvideo da se ne osećam dovoljno dobro da bih vozio trku. Osećao sam vrtoglavicu, što je bila posledica udesa u Monaku."

Prošlog vikenda u Monte karlu pere je startovao sa začelja uz još jedan udes na kvalifikacijama i kaznu zbog promene menjača. Trku je završio na 11. mestu.

"Mislim da u poslednjim trkama nismo imali sreće, tempo je tu, to dokazuju i moja vremena iz Monaka. Nadam se da ćemo u Kanadi odraditi dobar posao i sakupiti dosta bodova. Staza je brza i veoma često se nalazite blizu zida, što je veoma izazovno i uzbudljivo", rekao je Perez.

Zauber ima prilično solidne rezultate u Kanadi. Kimi Raikonen (2001), Đankarlo Fizikela (2004) i Felipe Masa (2005) su osvojali četvrta mesta. 2008. godine kada je tim bio pod upravom BMW-a tim je zabeležio dvostruku pobedu koju su doneli Nik Hajdfeld i Robert Kubica. Poljaku je ovo za sad jedina pobeda u Formula 1 karijeri.