U Meklarenu svesni da ima puno posla


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.05.2012.


U Meklarenu svesni da ima puno posla

©

Početak sezone bio je prilično dobar za Meklaren, a tempo sa zimskih testova prikazan je i u Australiji i Maleziji. Baton je pobedio u Melburnu, a Hamilton na prve tri trke osvojio tri treća mesta. Rezultat u Hamiltonovom slučaju bi verovatno bio bolji da nije bilo problema u boksu gde su se u svakoj trci gubile pozicije i bodovi koji mogu biti presudni na kraju sezone. Baton sa druge strane ima previše malera u trci, a na poslednje dve trke ne uspeva da pronađe balans bolida zauzimajući sve lošije startne pozicije.

"S.... se dešavaju", izjavio je Baton za Rojters.

"Ovo je najduži period bez dobrog rezultata još od dana kada sam vozio za Hondu. Moram rasčistiti neke stvari i krenuti dalje. Od kada sam došao u tim sve stavari su išle dobro i posle nakoliko trka samopouzdanje mi je počelo da raste. Sve bolje i bolje sam upoznavao auto i imao sve bolju saradnju sa inženjerima. Tako je bilo i na početku ove sezone u prvih nekoliko trka."

"Prve tri trke bile su vrlo dobre, bio sam zadovoljan ali na druge tri trke ne znam šta je bilo sa tempom i osećajem za bolid. Nisam imao ovakve probleme ranije. To su moja razmišljanja ali ništa što je nerešivo. Rešićemo sve probleme, samo je pitanje vremena."

"Hamilton je priikazao impresivan kvalifikacioni tempo. Na prvih pet trka bio je osvajač pol pozicije ili je imao drugo kvalifikaciono vreme. Jedino je na poslednjoj trci u Monte Karlu podbacio i zabeležio četvrtu startnu poziciju. Uprkos kvalifikacionom tempu na trkama nema previše sreće, maleri u boksu dešavaju se iz trke u trku, pa se vrednost startne pozicije više puta poništila do kraja trke. U generalnom plsamanu Hamilton polako počinje da zaostaje za Alonsom, Fetelom i Veberom.

"Tim definitivno ima posla koji treba da odradi. Padam u poretku iz trke u trku. Još uvek sam u konkurencijim ali malo po malo počinjem da zaostajem što nam otežava stvari, ali ćemo nastaviti da radimo i borimo se."

"Izgubio sam dosta bodova i moramo se fokusirati kako bi prestali sa takvom praksom ubuduće. Moramo uzeti tablu za crtanje i otkriti gde gubimo vreme, a potom raditi na poboljšanju tog segmenta", rekao je Hamilton.

Posle šest trka Meklaren zaostaje za Red Bulom 38 bodova u poretku konstruktora, dok u konkurenciji vozača Hamilton zaostaje za vodećim Alonsom 13 bodova. Baton je sada u zaostatku 31 bod, što je više od bodova koje donosi pobeda na nekoj Velikoj nagradi.