Raikonen nije zabrinut za tempo posle Monaka


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.05.2012.


Raikonen nije zabrinut za tempo posle Monaka

©

Finski as je završio na podijumu na poslednje dve trke ali je u Monaku završio tek na devetom mestu, 44 sekunde iza vodećeg Vebera.

Uprkos lošem rezultatu u Monte Karlu, Raikonen i dalje veruje da nema razloga za brigu jer ulice ne pokazuju pravi potencijal Lotusa E20.

"Deveto mesto je najbolje što smo mogli danas. Nisam startovao sa dobre pozicije, a tokom trke sam imao problema, tako da vikend nije bio jedan od lakših. Ipak, uzeli smo nekoliko bodova. Bolje išta nego ništa ali to nije ono što smo želeli."

"Jedna trka ne menja činjenicu da smo bili "jaki" na svim ostalim trkama, pa čak i ovde početkom vikenda. Ova staza je komletno drugačija od svih ostalih i mislim da ne treba preterano da brinemo što ovo nije bio naš vikend", rekao je Kimi.

Klupski kolega Grožan nije uspeo da završi prvi krug. Nakon starta imao je incident u kome je izvukao deblji kraj.

"Imali smo poteškoće na startu, a učinilo mi se da se isto dešava i sa Hamiltonom ispred, koga je sustizao Alonso. Ja sam se našao sa spoljne strane,a  Šumaher je bio pored mene. Nije imalo dovoljno prostora i posle sto metara bio sam u gužvi što nije bio ni malo prijatan osećaj. Razočaravajući kraj vikenda posle nekih pozitivnih znakova, ali to je trkanje. Okrećemo se prema Kanadi gde tržimo šansu da opet ostvarimo dobar rezultat", rekao je Grožan.