Alonso: Cilj je ostvaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.05.2012.


Alonso: Cilj je ostvaren

©

Alonso je na Veliku nagardu monaka došao sa 61 bodom, istim brojem kao i njegov za sada najveći rival Sebastijan Fetel.

"Naš cilj je bio da završimo ispred Hamiltona i Fetela. Oni su bili naši najveći protivnici, a sada je to Veber, drugoplasirani u šampionatu."

"Biće ovo interesantan šampionat sa konstantnim razvojem bolida i konstantnim iznenađenjima koje imamo iz trke u trku. Niko ne zna ko će osvojiti pol i ko će pobediti."

Što se tiče Velike nagrade Monaka, Alonso priznaje da je imao sreće da izbegne incident koji je Grožana izbacio iz trke.

"Imao sam fantastičan start i u prvim metrima bio sam pored Grožana i napadao Luisa koji je bio na trećem mestu. Bili smo veoma blizu, oni su prišli veoma blizu jedan drugom. Ja sam se pozicionirao u sredini i mislim da sam dotakao mojom zadnjom levom Grožanovu prednju desnu. Posle kontakta on se okrenuo, a ja sam imao sreće da ne oštetim bolid. Zatim je došlo je do mešanja pozicija. Fetel je dosta napredovao."

Posle restarta sve je išlo po planu za Alonsa. Bolid nije oštećen, a posle servisa uspeo je da preuzme od Britanca treću poziciju.

"Prestigli smo Hamiltona kroz dobar servis u boksu. Sve je teklo po planu sa savršeno tempiranim vremenom i zahvaljujući timu nalazimo se na vodećoj poziciji."

Felipe Masa takođe je odvozio prilično dobru trku. Posle restarta nalazio se na šestom mestu na kom je na kraju i završio. Malo jači tempo mogao ga je dovesti do četvrte pozicije.

Alonso je zabeležio podijum, a Masa konačno pristojno šesto mesto i bodove. Ferari je osvojio ukupno 23 boda u Monaku i probio se na treće mesto u poretku konsrtruktora izjednačivši se sa Lotusom na poziciji 4.