Hamilton frustriran rezultatom, Baton opet van bodova


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.05.2012.


Hamilton frustriran rezultatom, Baton opet van bodova

©

Britanac nije zadovoljan startom, a posebno pit-stopom sa kojim redovno ima probleme ove sezone. Vozač Meklarena nije mogao da drži tempo Vebera i Rozberga, a posle prvog servisa Alonso je preuzeo njegovu poziciju. Sebastijan Fetel je posle kasno odrađenog odlaska u boks uspeo da se "umetne" ispred Hamiltona i tako ga pomeri na petu poziciju.

"Rezultat nije najbolji ali ovo je moto sport. Ne volim da idem unazad", rekao je Hamilton.

"Ipak, odlazimo sa bodovima, a još je mnogo trka pred nama i zato moramo da nastavimo da radimo."

Britanski as upozorava da Meklaren nije bio na podijumu od aprila i Velike nagrade Kine.

"Mislim da imamo posla jer padamo u plasmanima iz trke u trku. Rivali konstanto napreduju sa tempom."

Hamilton je posebno razočaran svojim startom jer je mišljenja da je tu bila šansa za bolje pozicioniranje.

"Start mi je bio jedan od lošijih u poslednje vreme. Ne znam zašto se to dogodilo kada su rivali i ispred i rival  iza mene imali perfektane startove. Imao sam sreće da nisam upao u koliziju koja se desila odmah iza mene."

"Sa stotinama i stotinama startova koje odradimo tokom godine on ne bi trebao da bude problem."

Hamiltonu takođe nije sve jasno oko vremena koje je izgubio tokom boksa. Prvi boks je odrađen prilično traljavo, što postaje praksa kada je Luis u pitanju.

"Ne znam koliko je trajao moj pit-stop ali sam izgubio dosta vremena. Nisam bio u mogućnosti da pratim Alonsa, a Fetel me je takođe pretekao kroz njegov servis. Posle toga bilo je nemoguće prestići ih.

Završetak na petom mestu i nije toliko loš rezultat za Hamiltona ako ga uporedimo sa Batonom koji treću trku za redom ne dolazi do bodova.

Ovoga puta startovao je sa skromne dvanaeste pozicije, a posle lošeg starta dodatno je pao u plasmanu. Nakon odrađenog servisa dugo se mučio iza Kovalainena koga je bezuspešno pokušavao da pretekne. Pred kraj trke u jednom od pokušaja okrenuo se na stazi, a nedugo zatim odustao i još jednom ostao bez bodova.