Proizvođači protiv odlaganja uvođenja V6 motora


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.05.2012.


Proizvođači protiv odlaganja uvođenja V6 motora

©

Kroz padok u Monaku počele su da kruže priče o novom odlaganju uvođenja hibridnih V6 motora 2014. godine. Međutim, šefovi Mercedesa i Renoa uvereni su u suprotno.

Svi timovi Formule 1 trenutno imaju V8 motore od 2,4l koji su u upotrebi od 2006. godine, kada su zamenili stare V10 agregate od 3 litra zapremine. Već je potvrđeno da će hibridni V6 motori ući u upotrebu 2014. godine ali početak primene već je jednom odložen ove godine. Inicijalna ideja koju su podržavali Folksvagen i Audi bila je da se uvedu četvorocilindrični redni motori. Posle pritisaka od pojedinih timova i prevashodno Ferarja, uvođenje ovih motora za 2013. godinu je odbačeno, a koncept je promenjen u V6 i odložen za 2014. godinu.

Posle glasina da će uvođenje biti pomereno za 2015. godinu tema se pojaila i na konferenciji za štampu.

"Mislim da bi bila greška opet odlagati uvođenje motora. To šalje veoma lošu sliku o Formuli 1, koja menja odluke o tako bitnim stvarima. Moramo menjati motore u nekom trenutku. Motori bi postali beznačajni ako se ne bi ništa dešavalo. Sve se menja, a motor je jedna od najbitnijih stvari za Formulu 1. Ako želimo da privučemo nove proizvođače u F1, a mislim da bi to bilo dobro, moramo promeniti motor. Oni neće doći da prave stari V8", rekao je Ros Bron, šef Mercedesa.

"Mislim da smo bili potpuno jasni. Jednom smo odložili uvođenje promenom koncepta sa četiri na šest cilindara. To nas je koštalo između 10 i 15 miliona eura, a verovatno isto toliko Mercedes i Ferari. Svi zajedno smo potrošili 50-ak miliona nizašta. Ako nastavimo sa odlaganjem promena se nikada neće desiti jer će se nastaviti sa 2015-e na 2016-u i tako dalje."

"V8 motor razvijan je pre 25 godina i u potpunosti se slažem sa Rosom. Ako želimo nove sponzore, proizvođače automobila i nove tehnologije moramo im otvoriti vrata sa novim motorom. Imamo jasnu strategiju i sada je kasno da promenimo mišljenje", rekao je Žan-Fransoa Kube, šef Reno motosporta.

Sezona 2012 još nije ni na svojoj polovini, a po navodima štampe svi timovi su potpisali Konkord ugovor za 2013 i na dalje sa vlasnikom prava Bernijem Eklestonom i FIA-om.