U Mercedesu optiimistični pred Monako


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 18.05.2012.


U Mercedesu optiimistični pred Monako

©

Mercedes se vratio kao fabrički tim u Formulu 1 2010. godine. Tek u trećoj sezoni od povratka, ekipa je stigla do pobede kada je Rozberg je trijumfovao na Velikoj nagradi Kine. To je prva pobeda Mercedesa od Velike nagrade Italije daleke 1955. godine.

"Volim Veliku nagradu Monaka, odličan je osećaj voziti kod kuće i znati da te rodbina i prijatelji gledaju. Uvek sam bio brz na ovoj trci i očekujem dobar rezultat. Konfiguracija staze bi trebala da odgova našem bolidu, ali kao što smo videli na svim trkama ove sezone, kontorla trošenja guma ima veliki značaj", rekao je Niko Rozberg.

Šumaher je trijumfovao u Monte Karlu 2001. godine vozeći za Ferari. Ove godine na trci će startovati sa kaznom od 5 mesta unazad od osvojene u kvalifikacijama zbog incidenta sa Brunom Senom na Velikoj nagradi Španije, za koji je po mišljenju sudija kriv sedmostruki prvak.

"Uveren sam da u Monaku možemo ostvariti prilično dobar rezultat. Tim naporno radi na razvoju bolida i nadam se da ćemo imati dobar vikend", rekao je Šumaher.

Po običaju prvi i drugi trening biće voženi u četvrtak kako bi se grad-kneževina što bolje pripremio za trku.