Senina pozicija nije u opasnosti


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.05.2012.


Senina pozicija nije u opasnosti

©

Dok Pastor Maldonado ove sezone pruža sve bolje i bolje vožnje i rezultate, Bruno Sena prolazi kroz torbulencije iz trke u trku. Vikend u Španiji bio je prilično težak nasuprot onome što je prikazao Maldonado. U kvalifikacijama Sena je imao okretanje i završio svoju sesiju u prvom delu, dok je trka imala još lošiji ishod-odustajanje nakon incidenta u kome sa Mihaelom Šumaherom.

Rezervni vozač Vilijamsa Valteri Botas nedavno je dobio podršku finskih sponzora i sve više prostora na slobodnom treningu petkom, upravo umesto Sene. Dobra vremena kruga koja postiže svakako su još veća pretnja brazilcu od novih finskih sponzora.

Toto Vulf jedan od suvlasnika Vilijamsa poriče glasine i naglašava da je tim u potpunosti posvećen Seni, kao i da tim ne planira da Botasa ubacuje u trke nespremnog i na brzinu.

"Ne zamenjujemo nikoga. Imamo ugovore sa oba vozača i podržavamo ih obojicu koliko možemo i koliko znamo."

"Odluka da odaberemo Pastora i Bruna je pažljivo doneta, nećemo praviti nikakve nepromišljenje poteze."

"Sa Valterijem idemo kroz razvojni program i odluka da vozi petkom je pažljivo donešena. Nećemo dozvoliti da "izgori" u u situaciji za koju još nije dovoljno spreman. Neke glasine su prave gluposti", rekao je Vulf.

Ovu priču najverovatnije je pokrenula Masina pozicija. Naravno da Senina pozicija u Vilijamsu stoji daleko bolje nego Masina u Ferariju ali sama negacija glasina je blagi, početni pritisak na vozača da popravi svoje vožnje. Tako je krenulo i sa Masom, zar ne?