Masini dani odbrojani, sprema se zamena!?


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.05.2012.


Masini dani odbrojani, sprema se zamena!?

©

Šef tima Stefano Domenikali podgrejao je spekulacije u nedelju insistirajući da Ferari očekuje od Brazilca "borbu i povratak već od Monaka". Alonso je na deobi prvog mesta u poretku vozača ali tim zaostaje u šamponatu konstruktora za vodećima i nalazi se na četvrtom mestu. Masini bodovi su neophodni kako bi se borba za titulu konstruktora nastavila.

Pre svega ovoga, iza scene, počeli su razgovori sa Zutilom koji bi mogao da ima ulogu u celom procesu ako Ferari odbaci Masu, dok je Di Resta viđen kao prvi u izboru po mišljenju Džekija Stjuarta.

Spekulacije su da bi Adrijan Zutil mogao biti vozač Ferarija ili zamena za vozača koji će zauzeti Masin kokpit. Ovaj drugi scenario ima više izgleda. Zutil pokušava da vrati svoju F1 karijeru posle prošlogodšnjeg afere (tuča u klubu) sa Erikom Luksom (vlasnik Lotusa). U pratnji menadžera Manfreda Cimermana bivši vozač Fors Indije se pojavio u Barseloni na Gran pri vikendu i dosta vremena proveo sasvojim bivšim timom.

Scenario glasi da je Entoni Hamilton isposlovao prelazak Di Reste u Ferari, a da Zutil popunjava njegovo mesto u Fors Indiji. Međutim postoje takođe i govorkanja da je menadžer Nika Hilkenbrga, Timo Gens viđen u Ferarijevom podoku u Španiji.

"Važno je biti ovde", izjavio je Zutil televiziji RTL u Španiji. "Nadam se da će se nešto dogoditi. Još uvek je početni deo sezone, moraću malo da pričekam ali sa druge strane postoji šansa da veoma brzo uđem u kokpit."

U nastavku razgovora Zutil je izjavio da je veći deo svog vremena proveo u garažama Fors Indije.

U međuvremenu bivši vozač Toro Rosa Haime Algersuari je podržao Masu koji po njegovim rečima "prolazi ukroz težak period".

"Ubeđen sam da Masa nije spor vozač. On se može povratiti i biti kao Alonso, a zašto ne i brži? Jedina razlika između njih dvojice je u glavi. To je razlika između dobrog i najboljeg", rekao je Algersuari.

Brazilski novinari i mediji takođe se bave spekulacijama i pribojavaju da su dani brzilskih vozača Felipea Mase i Bruna Sene u Formuli 1 odbrojani. U tekstovima se navodi da je osnov za poređenje vozača rad klupskih kolega. Za Masu i Senu to su Alonso i Maldonado, a razlika u prikazanom je u oba slučaja ogromna.

Samo čudo može spasiti Masu od odlaska iz Ferarija. Ono što mu je potrebno je kvalifikacioni tempo sličan Alonsu i redovno osvajanje bodova. Ni jedno ni drugo brazilac sa poljuljanim samopuzdanjem i loše izbalansiranim bolidom ne uspeva da ostvari. Rasplet sledi krajem maja.

Masa je trenutno na poziciji 18 u poretku vozača sa 2 osvojena boda na 5 trka.