Fraj: Podijum potvrdio napredak Ferarija


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.05.2012.


Fraj: Podijum potvrdio napredak Ferarija

©

Na kraju prve četvrtine šampionata Alonso deli prvu poziciju u konkurenciji vozača sa Fetelom, a Ferari je četvrti u poretku konstruktora.

"U Španiju smo došli sa dvostrukim ciljem, da popravimo performanse i da Alonso ostane u borbi sa vodećima u šampionatu. Možemo reći da smo ostvarili oba cilja. Velika šteta za Masu koji je imao gužvu na kvalifikacijama, a u trci zaradio kaznu koja ga je verovatno koštala završetka u bodovima. Fernado je još jednom odvozio izuzetnu trku boreći se za pobedu od prvog kruga. Imao je i maler pri obilažnju Pika ali moramo priznati da je u finalnom delu trke ostao bez guma u napadima na Maldonada. Želim da čestitam Pastoru i timu Vilijams na povrtku na pobedničke staze posle osmogodišnje pauze. Ser Frenk je proslavio nedavno svoj 70 rođendan i ovo je najverovatnije najbolji poklon koji je dobio", rekao je Stefano Domenikali, šef tima.

"Drugo mesto je kao pobeda. Na Sakiru sam završio trku minut iza pobednika, a u Španiji sam prestigao red Bul i borio se za pobedu do samog kraja. Povrh svega osvojili smo dosta bodova u odnosu na Meklaren i Red Bul", rekao je Fernando Alonso.

"Moja trka je kompromitovana kaznom u 28 krugu. Iskreno mislim da nisam uradio ništa loše. Pogledaću detalje da vidim šta se dogodilo jer sam bio u sredini između više bolida i nisam pokušavao nikoga da obiđem. Prava šteta, jer je trka do tog trenutka dobro tekla i ulazak u bodove i prvih deset bio je na dohvat ruke. Srećan sam zbog Fernada jer je mogao da se bori za pobedu od početka do kraja trke. To sve pokazuje potencijal bolida koji je definitivno unapređen. Još uvek nemamo najbrži auto ali smo na pravom putu", rekao je Felipe Masa.

"U trci smo dokazali da smo napravili korak napred sa našim paketom ali još uvek moramo da radimo. Takođe, uspeli smo da izvučemo skoro sav potencijal u slučaju Alonsa, dok Masa nije imao sreće. Borba sa Maldonadom je bila veoma bliska i možda su neki incidenti odlučili trku. Još uvek imamo dosta posla ali je auto sad sposoban da odgovori na zadatak na svakoj staziu svim uslovima. Podijum Alonsa je potvrdio napredak. Imati vozača koji je na deobi prvog mesta predstavlja nagradu za sve koji su pomogli da se podignu performanse i predstavlja dodatnu motivaciju za budući rad", rekao je Pet Fraj, tehnički direktor Ferarija.