Teška trka za Fetela i Vebera


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.05.2012.


Teška trka za Fetela i Vebera

©

"Bio je ovo težak vikend. Nisam potpuno zadovoljan. Mogli smo možda završiti i na poziciji više ali smo imali dobar povratak na kraju trke i bilo je prilično zabavno. Ali kada idete gore dole u plasmanu prilično je komplikovano. Na znam gde je bio problem morali smo da promenimo nos bolida. Nisam siguran da li je oštećen ili se nešto podglavilo na prednjem delu auta, parče gume ili tako nešto. Odvozio sam još jedan krug i onda smo odlučili da promenimo nos. Izgubio sma malo vremena ali smo odradili pravu stvar. Kasnije mi je rečeno da je oštećenlevi deo predjeg krila" izjavio je Sebastijan Fetel.

"Trka je bila interesantna sa teškim prvim krugom. Ne znam gde sam oštetio moje prednje krilo ali sam morao u boks za novi nos. Tu sam izgubio dosta vrmena kao i pre toga kada sam pokušavao da se probijem napred. Morao sam u boks ali kada ste na lošoj poziciji na startu onda je prilično teško. Morate da čuvate gume i sustižete rivale. Ako forsirate i pokušate da ih prestignete moraćete u boks ranije i da odradite servis više. Tempo je bio prava misterija. Zaglavio sam se iza Fors Indije, a videli smo da takođe de je i Meklaren prošao slično. Jedno je Seb uspeo da odmakne", rekao je Mark Veber koji je završio trku na jedanaestom mestu.

"Komplikovano popodne. Fetel je zaradio kaznu prođi-kroz zbog nepoštovanja žute zastave, a razlog za to je najverovatnije aktiviran DRS u tim trenucima. Takođe, imali smo oštećenje prednjeg krila na oba bolida i izvršili dve zamene. Uprkos svemu Fetel se povratio u trku i završio na šestom mestu prestigavši oba Meklarena i Rozberga u završnoj fazi trke. Krajnji rezultat svega je da odlazimo kao vodeći u poretku vozača i konstruktora Za Marka je ovo bila teška trka sa ranom promenom krila, a potom je imao misteriozan manjak brzine i bio zaglavljen predugo iza Fors Indije Nika Hilkenberga. Dosta toga moramo da analiziramo. Prošlo je pet trka i imamo pet različitih pobednika iz pet različitih timova. Čestitam Maldonadu, posebno ser Frenku Vilijamsu na zasluženoj pobedi" rekao je Kris Horner, šef Red Bula.