De la Rosa zabeležio najbolji rezultat sezone za HRT


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.05.2012.


De la Rosa zabeležio najbolji rezultat sezone za HRT

©

"Trkanje ispred domaće publike je fantastičan osećaj kao i završetak trke. Srećan sam što sam uspeo da završim svoju drugu trku pred domaćom publikom. Tačno je da je pozicija skromna ali smo dali sve od sebe i postigli što smo mogli. Bili smo ispred Marusije u nekim etapama u nekim smo bili iza, ali generalno naš ritam nije bio toliko loš. Znamo da moramo da se dalje unapređujemo i takođe znamo da smo na pravom putu. Trka je bila teža nego što smo očekivali. Bili smo na strategiji sa četiri pit-stopa ali smo opet bili na ivici zato što je degradacija bila ogromna. Prvih dvadeset krugova bilo je komplikovano. Meke gume su se bukvalno dezintegrisale ali su tvrde bile znatno bolje pa smo uspeli da uhvatimo ritam i ostvarimo najbolji rezultat ove sezone", rekao je Pedro de la Rosa.

"Imao sam problema na startu uz proklizavanje ali to nije ostavilo velikog uticaja na mene jer sam već u prvoj krivini bio iza Pedra. Po prvi put ovog vikenda vozio sam sa punim rezervoarom i sa prvim setom pneumatika sam pokušavao da se naviknem na težinu i uhvatim balans. U drugom stintu sam uhvatio ritam i počeo da sustižem Pedra, a potom sam otišao po nove tvrde gume. Onda se opet ponovila moja "loša sreća"... Nadam se da ću je ostaviti u Španiji i imati novi početak u Monaku", rekao je Narijan Kartikejan.

"Još jednom smo potvrdili pouzdanost i omogućili De la Rosi da završi trku pred domaćom publikom. Bila je ovo teška trka sa velikom degradacijom guma koja nas je primorala na četiri pit-stopa. Pored toga što znamo da moramo dosta da napredujemo zadovoljni smo rezultatom De la Rose, što je ujedno i najbolji rezultat u dosadašnjem toku sezone. Ovo je veoma posebna trka za mene i želeo sam da završimo trku sa oba auta. Ipak, to nije bio slučaj jer je Kartikajean imao problem pri drugoj promeni guma. Ovakve stvari se dešavaju u svakom timu kada ste na limitu, a još češće se dešavaju u fazi učenja u kojoj se mi trenutno nalazimo. U slučaju ove trke i ovako napornog vikenda ostaje gorak ukus u ustima, obzirom da nismo završili sa oba auta", rekao je Luis Perez-Sala, šef tima.