Kejtrem već okrenut prema Monaku


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.05.2012.


Kejtrem već okrenut prema Monaku

©

Petrov i Kovalainen startovali su sa pozicija 19 i 20, a trku su završili na pozicijama 16 (Kovalainen) i 17 (Petrov).

"Mislim da smo izvukli maksimum iz bolida. Imao sam dobar start i uspeo da preteknem Senu, a potom držim tempo sa rivalima sve do drugog pit-stopa. Prvi stint na opcionim gumama je bio dobar i ostali smo na mekim gumama sve do poslednjeg servisa. Možda je poslednji stint na tvrdim gumam trajao neki krug više nego što je trabalo. Solidna trka i mislim da smo imali solidan tempo ove nedelje i lakše nego pre pobegli timovima sa začelja. Ipak, to nije bilo dovoljno da se borimo sa timovima sredine grida. Znali smo da će ova trka biti jedna od težih za nas ali sada idemo u Monako gde imamo šansu da se borimo za više pozicije. Nastavićemo da naporno radimo kako bi popravili tempo i približili se sredini grida", rekao je Heiki Kovalainen.

"Zadovoljan sam današnjom vožnjom i kao Heiki mislim da smo mogli izvući još performansi iz auta. Juče smo pronašli dobro mapiranje KERS-a za kvalifikacije ali danas nije sve tako dobro funkcionisalo u prva dva stinta. Mislim da sam tu izgubio vreme u poređenju sa Heikijem. Degradacija guma je bila veća od one koju smo zabeležili na treninzima i moramo pogledati šta se dogodilo kako bi to ispravili za naredne trke. Postigli smo u trci ono što je bilo moguće i sada se selimo u Monako gde konfiguracija staze otežava preticanje, a nama dozvoljava da pritiskamo rivale ispred nas" rekao je Vitalij Petrov.

"Zadovoljan sam performansama oba vozača. Forsirali su kroz celu trkui potrudili se da ne naprave ni jednu grešku tokom trke, a posebno tokom starta. Naš tempo u prvom delu trke je bio dobar i dozvoljavao nam da održimo priključak sa bolidima ispred. Onda smo morali da se sklanjamo zbog plavih zastava što je dodatno narušilo naš tempo. Znali smo da će do toga doći u određenom delu trke, a to nam je samo otežalo priključak sa grupom ispred. Sad imamo popunjenu sedmicu u kojoj nas očekuje test bolida na prvacu u Velikoj Britaniji. To je deo programa koji će nam pomoći da se dodatno približimo rivalima sredine, a potom idemo u Monko gde ćemo pokušati da ostvarimo prošlogodišnji rezultat, pozicije 13 i 14, rekao je Mark Smit, tehnički direktor tima.