Toro Roso odlazi iz Španije bez bodova


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.05.2012.


Toro Roso odlazi iz Španije bez bodova

©

Žan-Erik Vern startova sa pozicije petnaest i završio na poziciji dvanaest, dok je Ričardo krenuo sa šesnaestog mesta i kao trinesti prošao kroz cilj.

"Imao sam prilično dobar start i probio se do desetog mesta za nekoliko krugova. Odlučili smo da odem u boks ranije. Otišao sam u boks sa osme pozicije u desetom krugu. Onda sam se zaglavio iza Di Reste. Kada sam odradio drugi servis i izašao sa drugim setom primarnih pneumatika nadao sam se da ću se otarasiti Di Reste. Međutim,servis nije prošao baš najbolje i opet sam se zaglavio iza Fors Indije. Izgubio sam dosta vremena do kraja mog trećeg stinta. kada sam uzeo ponovo primarnu smešu guma bio sam bržio od Danijela (Ričardo) koji je bio ispred mene. trebalo mi je dosta vremena da ga obiđem. posle toga pokušao sam da sustignem Vebera i Hilkenberga ali gume više nisu bile dovoljno dobre. Generalno, rezultat je razočaravajući, jer mislim da su bodovi bili mogući, ali zbog nekoliko razloga nismo uspeli da ih osvojimo", rekao je Vern.

"Nisam imao dobar start ali sa našom strategijom uspeli smo da osvojimo nekoliko pozicija. U pojedinim delovima trke bili smo prilično jaki ali u poslednjem stintu na novim primarnim gumama nismo imali tempo kao u prethodnim stintovima. Vodio sam računa o gumama i postizao prilično dobra vremena kruga lai smo na kraju počeli da da gubimo dosta vremena. U pojedinim trenucima izgledalo je kao da možemo u borbu za deseto mesto ali se na kraju ispostavilo da je van našeg domašaja. Generalno trka je bila puna oscilacija ali smo barem pokazali mali napredak u odnosu na Bahrein", rekao je Ričardo.

"Žan-Erik Vern je imao solidan start pri čemu je osvojio nekoliko pozicija. Ričardo je izgubio jednu ali je uspeo da se vrati na startnu poziciju nekoliko krugova kasnije. Imali smo strategiju sa tri pit-stopa startujući na opcionim pneumaticima koje smo menjali sa primarnim, koje su opet zamenjene opcionim, a za kraj smoopet montirali primarne gume. Oba vozača su pokazala dobar tempo i borbu. Ipak, i ovog vikenda još jednom se pokazalo da je kvalifikacioni tempo najslabija tačka. Dok ne budemo startovali sa višeg mesta na gridu borba za bodove će biti veoma teška. Imamo dosta posla da oderadimo pre Monaka, gde je preticanje još teže nego što je bilo, a startna pozicija od vitalnog značaja", rekao je Franc Tost, šef tima.