Kimi pomalo razočaran


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 12.05.2012.


Kimi pomalo razočaran

©

Finac je startovao i završio na trćem mestu iza Alonsa i Maldonada ali po njegovim rečima bolji start i taktika mogli su mu doneti i šansu za pobedu.

Većina timova opredelila se za taktiku sa tri pit-stopa ali je Raikonen bio na dužem prvom stintu, a kraćem poslednjem, suprotno od Maldonada i Alonsa. Takva taktika je napravila više od 20 sekundi razlike koje je Raikonen morao da nadoknadi za 18 krugova. Stratezi Lotusa omanuli su za neki krug u intervalu servisa jer je Raikonen završio sa 3.8 sekundi zaostatka za pobednikom i 0.6 iza Alonsa.

"Pomalo sam razočaran. Očekivao sam malo bolji tempo u trci, pogotovu u početnoj fazi. Do kraja trke situacija se popravila ali bilo je previše kasno. Bili smo spori na staru i zbog toga nismo bili u poziciji da pobedimo. Pokazali smo da još uvek imamo brzinu. Možda smo pogrešili u izboru prvog pit-stopa."

"Nisam bio razočaran tokom trke, ali na kraju, kada sam sustigao rivale koji su bili preko 20 sekundi ispred bio sam razočaran. Da smo imali još nekoliko krugova borili bi se za pobedu. Ipak, to je trkanje i ovo je dobar rezultat za tim", rekao je Raikonen.

Roman Grožan takođe je zabeležio startnu, četvrtu poziciju na kraju trke. Posle burnog prvog dela i kontakta sa Brunom Senom pri čemu je oštetio prednje krilo, drugi deo trke prošao je relativno mirno za drugog vozača Lotusa.