Nova posada u boksu i novi aero paket za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.05.2012.


Nova posada u boksu i novi aero paket za Meklaren

©

Meklaren i Marusija odabrali su klasični izgled nosa nasuprot konkurenciji koja je pribegla praktičnom rešenju - lomljenju nosa, da bi ispoštovala pravila.

Pafet i Turvi su u Muđelu testirali novu verziju povišenog nosa koji će po rečima Vitmarša najverovatnije biti korišćen ovog vikenda na Katalunji.

"Sakupili smo dosta podataka u Muđelu. Imamo dovoljno informacija koje će nam pomoći da pronađemo performanse na stazi. Nos, prednje krilo i piloni su izmenjeni uz niz sitnih promena. Cilj je obezbediti što bolji protok ka zadnjem delu bolida. Sada kada je uvedeno dosta zabrana po pitanju rada na zadnjem delu, bitnije je omogućiti bolji protok vazduha do zadnjeg kraja bolida nego se baviti obimnijim razvojem istog."

Vitmarš je potvrdio da je došlo do promene procedure pri servisu posle katastrofe u Bahreinu. Tim je pokrenuo istragu posle dva slabo odrađena servisa u slučaju Luisa Hamiltona.

"Pogledali smo dosadašnji rad i uvideli gde su problemi. Napravili smo nekoliko promena u timu i samom procesu i videćemo kako će sve izgledati u nedelju", rekao je Martin Vitmarš