Pireli očekuje značajnu ulogu guma u Španiji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.05.2012.


Pireli očekuje značajnu ulogu guma u Španiji

©

Stratgija guma bila je ključna za sve četiri prve trke sezone. Timovi su se borili da postignu optimalnu temperaturu za rad, a rezultat je bio neizvesno trkanje tokom sve četiri trke.

Hemberi očekuje da se trend nastavi i na Velikoj nagradi Španije.

"Odabrali smo meke i i tvrde gume u cilju da promovišemo razlike u njihovim performansama ukazujući na brzinu i trajnost obe smeše. Postoji čitav "korak" između dve nominovane smeše po prvi put ove godine i to će dozvoliti timovima da izađu sa brojnim strategijama koje mogu dovesti do velike razlike u krajnjem ishodu."

"Timovi su proširili svoja znanja o našem asortimanu u Muđelu, testirali usput i nove komponente i mi očekujemo veoma blisku borbu u Španiji, možda i novog petog pobednika u petoj trci sezone", rekao je Hemberi.

Pireli je takođe najavio da će voziti test na Herezu pre Velike nagrade Španije. U narednom periodu Pireli planira niz testova u nedavno pribavljenom Renou R-30 iz 2010. Bivši vozač Toro Rosa, Haime Algersuari naći će se po prvi put u ulozi Pireli trest vozača, a posao će deliti sa bivšim vozačem Virdžina, Lukasom Di Grasijem.