Zauber u partnerstvu sa Čelsijem


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.04.2012.


Zauber u partnerstvu sa Čelsijem

©

"Partnerstvo između dva tima iz ovih sfera sporta do sada nije postajalo u ovoj formi i pored zajedničkih strana i moguće sinergije. U svakom slučaju govorimo o sportu na najvišem i internacionalnom nivou. Zauber F1 Tim i FK Čelsi imaju mnoge sportske i komercijalne teme i želimo da osnažimo jedni druge u ovim sferama. Unapred se radujemo novim šansama i čestitamo Čelsiju ulazak u finale Lige šampiona", rekla je Moniša Kaltenborn, šefica Zaubera.

"Ovo je inovativno partnerstvo kojim ćemo fanove kluba povezati sa Formulom 1 kao nikada pre, povezati dva najveća svetska sporta i ujediniti fanove. Mislimo da je švajcarski tim, četvrti najstariji tim u Formuli 1, najbolji izbor za naše ideje. U godini kada Čelsi proslavljava dvadestu sezonu u Premijer ligi, Zauber to isto radi kao Formula 1 tim."

"Partnerstvo je korisno za obe strane sa potencijalom da se stvore komercijalne šanse. Delimo viziju da ujedinimo dva najatraktivnija sporta u svetu. Ostvarićemo najbližu moguću saradnju sa Zauberom. Želimo im svu sreću u nastavku Formula 1 sezone", rekao je Ron Gorli, izvršni direktor Čelsija.

U saopšetnju se takođe navodi da će se partnerstvo bazirano na sinergiji fokusirati na povećanje šansi u biznisu i sportu. Konkretno, ugovor uključuje prodaju robe, razmenu iskustava iz sfere sporta. Oba partnera podržavaće jedan drugog isticanjem logotipa što je značajan benefit i prisustvo izvan izvornog takmičenja.

Čelsi će predstavljati Zauber F1 Tim logo na domaćim mečevima, na bilbordima stadiona i zidovima, odnosno platnima koja se postavljaju prilikom davanja intrvjua. Za uzvrat Čelsi će dobiti priliku da se pojavi pred auditorijumom koji je mnogo veći nego što pokriva Premijer liga. Nova tržišta za Čelsi su Azija, gde Formula 1 ima veliku gledanst i prisustvo, kao i Latinska Amerika koja pojavom Serhia Pereza privlači sve više i više fanova.