Zauberov duo se žali na spor bolid


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.04.2012.


Zauberov duo se žali na spor bolid

©

Pored Meklarena i Vilijamsa, Zauber je takođe imao prilično loše performanse u Bahreinu. Perez je u Kini briljirao, a samo pre sedam dana u Maleziji, Kobajaši je startovao sa trećeg mesta. Na Sakhiru Zauber je bio izvan prvih 10. Kobajaši nije mogao da izgura strategiju od dva boksa, pao je na trinaestu poziciju i odradio još jednu promenu guma na samom kraju trke. Perez je uspeo da završi na jedanaestom mestu.

"Znali smo da ova staza neće odgovarati našim bolidima, bili smo previše spori. Probali smo dve strategije koje smo podelili ali nam ništa nije pomoglo. Imao sam veliku degradaciju guma, a tokom servisa smo imali grešku i izgubili bod koji je uzeo Šumaher", rekao je Perez.

Kobajaši je padao u plasmanu čak i pre odlaska na neplanirani pit-stop.

"Gume su degradirale brže nego što smo očekivali i ja sam morao na dodatni servis sedam krugova pre kraja trke. Ne vidim šta smo mogli odraditi bolje da bi poboljšali rezultat. Naš problem je manjak brzine i na tome moramo da poradimo", rekao je Kobajaši.

"Ključni trenutak trke je prvi krug kada smo izgubili pozicije. Start nije bio dobar. Na taj segment moramo obratiti dodatnu pažnju. To je tačka sa koje nismo mogli da se povratimo.", rekao je Đanpaolo Dal'Ara