Rozberg osvojivo sve što je mogao


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.04.2012.


Rozberg osvojivo sve što je mogao

©

Niko Rozberg je sa startne pete pozicije u prvom krugu pao na devetu. Kroz trku se borio i probio do mesta sa starta, a za vodećim Fetelom na kraju trke zaostao je čitav minut.

"Imao sam loš početak ali posle toga sam se borio i izvukao sve što se moglo u današnjoj trci. Imali smo dobru strategiju, a tempo bolida bio je dobar u poređenju sa startom sezone, iako je bilo teško probijati se jer se mnogo rivala borilo za slične pozicije. Generalno sam zadovoljan sa našim vikendom, osvojio sam dodatne bodove i vidim da pravimo dalji napredak. Sada se vraćamo u fabriku i pripremamo kola za evropski deo sezone" rekao je Rozberg.

Sudije su pregledale snimak trke i incidente pri odbrani pozicije od Hamiltona i Alonsa. Posle pregledanog videa, sudije su obustavile dalju istragu bez ikakvih posledica po vozača Mercedesa.

Šumaher je sa druge strane zbog kvara DRS ispao u prvoj fazi kvalifikacija, a potom je morao da promeni i menjač pa je startovao sa dvadeset drugog mesta.

Uspeo sam da završim trku po suvim vremenskim uslovima i osvojim drugi bod u sezoni. Obzirom odakle sam startovao rezultat je solidan. Gume su igrale veliku ulogu danas i vozači su morali prilagoditi svoj stil da bi ih sačuvali od prekomernog trošenja. Dobro će nam doći vrme koje imamo pred Barselonu da rešimo neke od problema i probamo naša poboljšanja u Muđelu", izjavio je Šumi.

Šumaher je osuo paljbu po gumama Pirelija i njihovim performansama u Bahreinu.

"Pitam se da li bi gume trebale da igraju tako važnu ulogu i da li bi trebale da traju duže, kako bi se vozile "normalne" trke, a ne kružilo kao da smo iza vozila sigurnosti."

Na Šumaherove oštre izjave da je morao da vozi ispod svojih i performansi bolida kako bi čuvao gume, Pireli je dao izjavu.

"Razočarani smo što čujemo takve komentare od nekog sa iskustvom kao što ima Šumaher. Ostali su nastavili sa radom i gume ih dobro služe. Njegovi komentari tokom zime su bili drugačiji i tada je bio srećan. Sada je promenio mišljenje", rekao je Pol Hemberi, šef Pirelija.

"Nisam srećan sa situacijom, sačekajmo da vidimo da li je možda u pitanju bolid. Ako bude onda ćemo reći u čemu je problem. Ali realno, svi imaju ovakve probleme izuzev jednog ili dva izuzetka. I ako 80% timova ima isti problem, možda bi dobavljač guma trebalo o tome da razmisli", dodao je Šumaher.