Alonso ceni poklone ali je zabrinut


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.04.2012.


Alonso ceni poklone ali je zabrinut

©

Alonso bi sigurno pristao pre početka sezone da zaostaje 10 bodova za vodećim u šampionatu. Prikazane performanse Ferarija to i potvrđuju ali je Alonso upornošću i spletom okolnosti ipak u povoljnijoj poziciji nego što se očekivalo.

Posle starta sa devete pozicije Alonso je završio trku na sedmom mestu. Iako ne zaostaje previše za rivalima u generalnom plasmanu, Španac se ne može pouzdati u "darove" i eventulne propuste rivala.

"Posle četri trke i mogućih 100 bodova biti samo 10 iza lidera bilo je nezamislivo. Ovo je poklon. Cenimo ga i prihvatamo ali ako ostavimo bodove po strani briga tima su performanse bolida koje moramo poboljšati odmah i to za Barselonu."

Bilo je dosta pozitivnih i negativnih stvari za Ferari u Bahreinu. Tim je završio ispred Meklarena ali i dalje zaostaje po trkačkom tempu za Red Bulom, Lotusom , Meklarenom i Mercedesom.

"Osećanja su pomešana zato što smo ispred oba Meklarena, a to nismo očekivali posle kvalifikacija. Sa druge strane 57 sekundi zaostajemo za pobednikom, a to je više nego u prethodnim trkama. Moramo da otkrijemo zašto smo tako daleko od podijuma", rekao je Alonso za Autosport.

Njegov klupski kolega Masa, dobio je javne opomene po pitanju svojih performansi koje mogu uticati na ostanak u timu. Ipak, na Velikoj nagradi Bahreina uspeo je da zabeleži deveto mesto i prve bodove, a u trci nije zaostajao po performansama za sedmoplasiranim Alonsom. Sve to daje tračak nade da će Brazilac popraviti tempo i sa dodatnim bodovima smanjiti pritisak  pod kojim se nalazi.

Osvojenih 8 bodova, odnosno dvostruki finiš u bodovima, ostaje u senci smrti Matea Vinjalija (32), inženjera za menjače Ferarija, koji je preminuo nakon srčanog udara.