Vitmarš prozvao tim


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.04.2012.


Vitmarš prozvao tim

©

Hamilton i Baton su bili kandidati za pobedu posle kvalifiacija na drugu, odnosno ćetvrtu poziciju. Meklaren odlazi kući sa samo četiri boda koje je osvojio Hamilton.

Hamilton je završio na osmom mestu. Posle starta dugo se držao na drugom mestu, a potom je Roman Grožan uspeo da mu preotme poziciju. Međutim taj gubitak nije ništa u odnosu na ono što se potom dešavalo. Maleri u boksu i preduga zadržavanja nastavila su se i u Bahreinu i to u prva dva od tri pit-stopa. Posle prvog Hamilton je upao u gužvu i morao da gradi pozicije, dok je Baton imao više sreće. Isto se desilo i tokom drugog servisa i tada je svima bilo jasno da je visok plasman samo teoretska šansa. Ovo nije prvi put da se dešavaju problemi sa servisom u Meklarenovom boksu. Hamilton je to iskusio više puta, a i Baton je na prošloj trci u Kini imao problema. U Bahreinu je bio problem na Hamiltonovom zadnjem levom točku odnosno zavrtnju i mehaničari su imali dosta muke oko njegovog šrafljenja.

Martin Vitmarš ocenjuje da tim mora da se presabere i deluje organizivano tokom pit-stopa ali naglašava da tim neće biti oštar prema mehaničarima koji su napravili greške.

"Izgubili smo dosta vremena i pozicija tokom Luisovih pit-stopova. Veća briga je to što nismo dovoljno brzi. Frustracija eskalira kada dobro ne odradite boks. Osnovna stvar je da pogledamo kakvu tehniku primenjujemo i kako sve odrađujemo kako bi popravili efikasnost."

"Momci u servisu su dobrovoljno pristali da budu na tim pozicijama. Pod velikim su stresom. Promenili smo mehaničara na zadnjem pit-stopu, naš posao je da ih zaštitimo od dodatnog pritiska. Stvari krenu naopako, takav je život. Ono što moramo da uradimo je da se svi presaberemo", rekao je Vitmarš za Bi-Bi-Si.

Pored lošeg rezultata zbog kvara diferencijala i auspuha Baton je začuđen i gubitkom tempa.

"Tempa nije bilo od početka. Nismo imali dobar balans i mučili smo se sa proklizavanjem i kočnicama. Sa boljim servisom bili bi mnogo više zadovoljni ali nebismo mogli da se nosimo sa Red Bulom i Lotusom. Bili su brži od nas za sekundu možda i više. U prethodnim trkama imali smo tempo hteli to ili ne ali u ovoj ga nije bilo. Izgleda da je naš bolid bio oštriji prema gumamai. Moramo razumeti zašto i odraditi bolji posao na sledećoj trci."