Raikonen: Nismo bili dovoljno brzi


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.04.2012.


Raikonen: Nismo bili dovoljno brzi

©

Četiri trke nakon povratka "Ledeni" se našao na drugom stepeniku podijuma, a za pobedu mu je falilo malo sreće i po njegovim rečima "još malo brzine".

"Imali smo šansu ali razočaran sam što nismo uspeli da pobedimo. Napravio sam grešku na početku, izgubio mesto od vozača Ferarija i pokušavao da ga povrtim. Nismo imali dovoljnu brzinu. Imao sam jednu šansu da prestignem Fetela ali sam odabrao pogrešnu stranu. To je bila naša jedina šansa."

Raikonen ima razloga za radovanje jer je njegov timski kolega Grožan uspeo takođe da stigne do podijuma.

"Na podiijumu smo sa oba auta. U prošloj trci nismo uspeli. Ipak, ispostavilo se da je to pravi put i tim je sada zasluženo sa dva auta na podijumu", rekao je Raikonen.

Grožan je takođe presrećan ishodom. Startovao je sa sedme pozicije i posle prvog podijuma, već ima i planove za prvu pobedu. Grožanov podijum dolazi posle prvih bodova koje je osvojio u Kini pa tako pod utiskom svih dešavanja veruje da sledeći korak neće biti daleko.

"Osećaj je odličan, veoma sam ponosan na tim. Znali smo da imamo dobar auto ali smo na početku bili prilično iznenađeni tempom. Na kraju se ispostavilo da uopšte nije loš i mislim da je E20 veoma konkurentan.  Možemo biti zadovoljni urađenim."

"Prvi bodovi su bili jedan korak, a za drugi sam mislio da će trebati vremena ali možemo biti zadovoljni i uživati naredne nedelje. Zadovoljan sam prvim podijumom, sledeći cilj je pobeda", rekao je Grožan.