Red Bul doneo odluku oko izduva


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.04.2012.


Red Bul doneo odluku oko izduva

©

Red Bul je koristio dva različita dizajna izduva u Šangaju. Veber je koristio poslednju modifikaciju, dok se Fetel odlučio za verziju sa zimskih testova. Mladi šampion odabrao je ovu opciju zbog boljeg balansa bolida ali nije uspeo da se plasira u prvih deset na kvalifikacijama, a u trci je završio iza klupskog kolege.

"Bio je ovo interesantan vikend, prikupili smo dosta podataka sa dva različita bolida ali smo završili manje više ba istoj poziciji (Veber-četvrto mesto, Fetel-peto mesto) što je prilično zanimljivo. Mislim da oba paketa imaju svoje prednosti, videćemo šta ćemo da odlučimo za sledeći vikend", rekao je Fetel.

Savetnik ekipe, Helmut Marko, izjavio je da se ekipa ipak odlučila za novi dizajn za trku u Bahreinu.

"Koristićemo novi dizajn izduva sa Veberovog bolida. Mark je manje osetljiv na ponašanje bolida, njemu samo trebaju četiri točka ali sa Fetelom je drugačije. Ipak, odlučili smo se za noviju opciju."

Marko je takođe izjavio da su pravila za sezonu 2012 pravljena sa namerom da okončaju eru Red Bula.

"Nismo više superiorni kao prošle godine, a to je sve zbog tehničkih promena koje su prestavljene sa namerom da se zaustavi naš tim."

Marko je priznao da pravila važe za sve timove ali sugeriše da su promene produvanog difuzora i izduvnog sistema, kao i testovi čvrstoće prednjeg krila uvedeni uz pogled na potpunu dominaciju Sebastijana Fetela prethodne sezone.

"Naravno, ovo nije izgovor za naš auto koji nije na nivou na kom bi trebao da bude", rekao je Marko.